torsdag 1 oktober 2009

Ny pull up stång

Vi har brottats med detta problem länge: Hur fixar vi en bra pull-up-stång i vårt lilla gym? Vi har haft en stång tills nu som är ovanför en dörröppning, så man kan svinga med kroppen och kippa, men det har inte varit helt tillfredsställande då man ändå inte kan göra "toes to bar" eller "knees to elbow" på ett bra sätt. Dessutom har vi fått göra WOD:ar som innebär pull-ups en och en vilket sänker gruppkänslan en smula.





We found something here...
Till slut fick vi kontakt med två duktiga smeder (tack Boban!)som tog en titt på lokalen och upptäckte, genom ett gammalt hål, att det gick en stålbalk under gipstaket. De svetsade till lite anordningar och kom förbi idag. Jag, Baby och Load tränade under tiden i röran - vilket inte förhindrade lite olika PR - och assisterade grabbarna så gott vi kunde (ja, vad kunde vi utom att ge glada tillrop?).





Slipa ner fogen så att inte lilla handen river sig...
Efter nån timma var de klara och resultatet var strålande. Man kan köra 6 personer åt gången om man 'knör' lite. Dessutom var stången tjockare än den gamla vilket var positivt då det gav en bättre känsla för handen. Jag tror stången var drygt 3cm i diameter. Sedan körde jag och Load en Wod med invigning av stången och Baby körde med ringarna på den.







Load ville kolla in kvaliten...
















3 kommentarer:

Martin Altemark sa...

Seer fantastiskt fint ut!

V i k i t i k i t a v i sa...

Jepp - vi är väldigt nöjda! Kom förbi och häng lite om du är i stan.

Jonas sa...

Ögonen tåras!